Ontdek de omgeving

De Brabantse cultuur smaakt naar meer! Wil je nog meer genieten van de Brabantse gastvrijheid? Breng dan een bezoek aan Vught en de omliggende regio van 's-Hertogenbosch. Deze regio's zorgen ervoor dat je jouw bezoek aan Brabant helemaal compleet kunt maken. Ben jij een echte natuurliefhebber? Of snuif je liever cultuur op? Breng dan snel een bezoekje aan Vught en laat je onderdompelen in de Brabantse cultuur!

Het Bossche Broek

Even ontspannen aan de drukte in de stad? Dat kan perfect in Het Bossche Broek. Binnen enkele minuten wandel je vanuit het drukke centrum dit ongerepte stukje natuur in.

Bezoek Het Bossche Broek

Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie is een unieke ketting van 11 Brabantse vestingsteden en hun ommeland, verbonden door het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water.

Bezoek de Zuiderwaterlinie

Wat er nu precies zo speciaal is aan de Moerputten?

Dat helderen we graag voor je op. Naast open water en moeras vind je er namelijk ook blauwgraslanden met buitengewoon fascinerende flora en fauna. Zo tref je er vlinders die bijna verdwenen waren. Heb jij al eens een pimpernelblauwtje gezien? Het natuurgebied ziet er niet alleen uit, het heeft ook nog een belangrijke functie. De Moerputten is namelijk een belangrijk onderdeel van de ecologische hoofdstructuur van Nederland.

Bezoek de Moerputten

Bezoek de Kathedraal

Een laatgotisch, rijk versierde kerk die tussen 1380 en 1520 gebouwd is. Uniek in Nederland door haar dubbele luchtbogen en uniek in de wereld door haar 96 luchtboogfiguren.

Ontdek de Sint Janskathedraal

Ontdek meer van Brabant

Bezoek Den Bosch

In ’s-Hertogenbosch valt ontzettend veel te doen en beleven. Door haar veelzijdigheid stelt de stad niemand teleur. Voor de fanatieke cultuursnuivers zijn daar de musea, rondvaarten en stadswandelingen. De shopaholics kunnen helemaal losgaan in de diverse winkelstraten.

Bezoek het Groene Woud

Vught ligt midden in het hart van Nationaal Landschap Het Groene Woud. Het is een prachtig, afwisselend natuurgebied dat tussen Eindhoven, Tilburg en ’s-Hertogenbosch ligt. Bovendien beschikt Het Groene Woud over de perfecte combinatie van natuur en cultuur.

Ontdek Brabant op VisitBrabant

Welkom in Brabant. Hier doe je inspiratie op voor een gastvrij verblijf. Ontdek de steden, historie, kunst, cultuur, festivals en natuurschoon van Brabant.