Helvoirt

Ben jij geïnteresseerd in het leven en werk van Vincent van Gogh? Dan kun je niet om Helvoirt heen. In Helvoirt zijn namelijk diverse sporen van de schilder terug te vinden. Bijvoorbeeld de oude Hervormde kerk waar zijn vader dominee was en de graven van zijn oom en tante. Helvoirt is ook goed geschikt voor een wandeling in het natuurgebied het Helvoirts Broek of door Landgoed Zwijnsbergen. Het perfecte dorp voor een dagje cultuur en natuur.

Highlights in Helvoirt

Vincent van Gogh

Als bescheiden Van Gogh dorp is Helvoirt drie officiële Van Gogh Monumenten rijk. Bezoek de monumenten en bekijk de landschappen en kerken die Van Gogh schilderde.

© madebynick.nl

R.K. Sint Nicolaaskerk

Deze kerk is verkozen tot mooiste kerk van Brabant, dit komt mede door de mooie beschilderingen waarmee de kerk rijkelijk is versierd.

Loonse en Drunense Duinen

Dit Nationaal Park bied je 3500 hectare aan natuur. Maak een fiets- of wandeltocht over de duinen en geniet van een weids uitzicht.

Kasteel Zwijnsbergen

Kasteel Zwijnsbergen staat op een groot landgoed. Het landgoed bestaat uit het kasteel met voormalig koetshuis en oranjerie, een boerderij met bijgebouwen, park, weilanden en bos.

Eropuit in Helvoirt

© LOTS Helvoirt

Bekijk de horecagelegenheden in Helvoirt

© Brabant Marketing

Bekijk de accomodaties in Helvoirt