Schatten van Vught

Kasteel Maurick

Verscholen in de natuur op een eiland van 2,2 ha aan de rivier De Dommel te Vught, ligt Kasteel Maurick. De veelzijdige mogelijkheden op Kasteel Maurick hebben in het najaar van 2015 opnieuw vorm gekregen. Van het á la carte restaurant “Hendrik van Maurick” tot ruimtes voor een prachtig feest, een romantische bruiloft of een zakelijke ontmoeting. Samen met haar team wil Kasteel Maurick de gasten een onvergetelijk verblijf bezorgen. Kwaliteit, stijlvol, ambachtelijk en passie, dat zijn haar kernwaarden.

Ontdek Kasteel Maurick
Een foto van Kasteel Maurick vanuit de lucht.

NM Kamp Vught

Het museum bevat een binnen- en buitengedeelte. In het herinneringscentrum c.q. museum zijn de vaste en tijdelijke exposities, de gedenkruimte en de reactiewand te zien.

Buiten zie je aan de hand van de natuurstenen maquette hoe groot het kamp is geweest en hoeveel gebouwen er stonden. Om de honderd meter stond er een wachttoren, waarvan je de reconstructies ziet. De nagebouwde barak naast de authentieke kampgracht met omheining laat zien hoe de gevangenen werden gehuisvest.

Ontdek NM Kamp Vught

DePetrus

DePetrus: hét nieuwe ontmoetingscentrum in het hart van Vught

Hier – in de voormalige St. Petruskerk – ontstaan nieuwe manieren om verhalen te vertellen en informatie over te dragen. Een plek in Vught waar de interactie centraal staat.

Ontdek ontmoetingscentrum DePetrus

De IJzeren Man

IJzeren Man Vught - het langste strand van Brabant! Schitterend mooie recreatieplas gelegen in een bosrijke omgeving. Zonnen, zwemmen, vertoeven op het terras, loungen op een strandbedje, een grote speeltuin voor de kids en diverse wateractviteiten.

Het Strandhuys is toegankelijk voor strandgasten, maar ook voor passanten, fietsers en wandelaars. Met de goedgevulde menukaart is er voor ieder wat wils. Kom gauw een keer langs voor een dagje genieten aan het water!

Ontdek IJzeren Man

Landgoed Huize Bergen

Bij Landgoed Huize Bergen geniet u van ieder moment tot in de kleinste details.

Het monumentale landhuis dateert uit 1916 en ligt verscholen tussen de eeuwenoude bomen. Wandel door het park, neem plaats in het restaurant voor lunch of diner of genieten buiten op het terras van een perfecte cappuccino. Ervaar de huiselijke sfeer van vroeger, maar met hedendaags comfort. Overnachten is mogelijk in 90 stijlvolle hotelkamers en het ervaren team staat graag voor je klaar om samen een persoonlijke bruiloft, bruisend feest of zakelijke bijeenkomst samen te stellen. Bijdragen aan onvergetelijke ontmoetingen, dat is hier de passie.

Ontdek Landgoed Huize Bergen

Fort Isabella

Fort Isabella is de stadse groene schakel tussen ’s-Hertogenbosch en Vught. Het historische fort ligt op een unieke plaats en verbindt de natuurgebieden Gement en de Bossche Broek. Fort Isabella kent een rijke historie én is ook nu een plek van waarde voor de omgeving, daarom zijn er grootse plannen voor de toekomst.

Fort Isabella ligt op slechts 10 fietsminuten van het dynamische 's-Hertogenbosch en 5 minuten van het centrum van Vught. Ook de snelwegen A2 en A65 zijn vlakbij.

Ontdek Fort Isabella

Vincent van Gogh in Helvoirt

In Helvoirt zijn nog vele sporen van Vincent van Gogh te vinden, waarover hij schilderde en schreef. De oude hervormde Kerk waar zijn vader dominee was, de statenbijbel die zijn vader schonk, de graven van zijn oom en tante, het huis van zijn tante en het prachtige natuurschoon. Kom naar Helvoirt en beleef Van Gogh.

Vincent van Gogh