Schatten van Vught

Kasteel Maurick

Verscholen in de natuur op een eiland van 2,2 ha aan de rivier De Dommel te Vught, ligt Kasteel Maurick. De veelzijdige mogelijkheden op Kasteel Maurick hebben in het najaar van 2015 opnieuw vorm gekregen. Van het á la carte restaurant “Hendrik van Maurick” tot ruimtes voor een prachtig feest, een romantische bruiloft of een zakelijke ontmoeting. Samen met ons team willen wij onze gasten een onvergetelijk verblijf bezorgen. Onze kernwaarden zijn kwaliteit, stijlvol, ambachtelijk en passie.

Ontdek Kasteel Maurick

NM Kamp Vught

Het museum bevat een binnen- en buitengedeelte. In het herinneringscentrum c.q. museum zijn de vaste en tijdelijke exposities, de gedenkruimte en de reactiewand te zien.

Buiten ziet u aan de hand van de natuurstenen maquette hoe groot het kamp is geweest en hoeveel gebouwen er stonden. Om de honderd meter stond er een wachttoren, waarvan u reconstructies ziet. De nagebouwde barak naast de authentieke kamgracht met omheining laat zien hoe de gevangenen werden gehuisvest.

Ontdek NM Kamp Vught

DePetrus

DePetrus: hét nieuwe ontmoetingscentrum in het hart van Vught

Hier – in de voormalige St. Petruskerk – ontstaan nieuwe manieren om verhalen te vertellen en informatie over te dragen. Een plek in Vught waar de interactie centraal staat.

Ontdek ontmoetingscentrum DePetrus

De IJzeren Man

IJzeren Man Vught - het langste strand van Brabant! Schitterend mooie recreatieplas gelegen in een bosrijke omgeving. Zonnen, zwemmen, vertoeven op het terras, loungen op een strandbedje, een grote speeltuin voor de kids en diverse wateractviteiten.

Het Strandhuys is toegankelijk voor strandgasten, maar ook voor passanten, fietsers en wandelaars. Met de goedgevulde menukaart is er voor ieder wat wils. Kom gauw een keer langs voor een dagje genieten aan het water!

Dit alles in een bosrijke omgeving.

Ontdek IJzeren Man

Landgoed Huize Bergen

De monumentale Villa uit 1916 ligt verscholen in een prachtig park met eeuwenoude bomen. Hier, aan de rand van Vught, vindt u alles om een bijeenkomst tot een succes te maken: rijk gedecoreerde stijlkamers, authentieke details, een hartelijke ontvangst en gastronomische specialiteiten. De 80 comfortabele hotelkamers en 20 stijlvolle zalen bieden plaats voor 2 tot 200 personen.

Naast de Villa bevinden zich op het landgoed nog 7 accommodaties waardoor er, ook met meerdere groepen tegelijkertijd, de gewenste sfeer van privacy en intimiteit gecreëerd kan worden. Ervaar de huiselijke sfeer van vroeger, maar met de moderne gemakken van nu.

 

Ontdek Landgoed Huize Bergen

Fort Isabella

Fort Isabella is de stadse groene schakel tussen ’s-Hertogenbosch en Vught. Het historische fort ligt op een unieke plaats en verbindt de natuurgebieden Gement en de Bossche Broek. Fort Isabella kent een rijke historie én is ook nu een plek van waarde voor de omgeving, daarom zijn er grootse plannen voor de toekomst.

Fort Isabella ligt op slechts 10 fietsminuten van het dynamische 's-Hertogenbosch en 5 minuten van het centrum van Vught. Ook de snelwegen A2 en A65 zijn vlakbij.

Ontdek Fort Isabella

Nonnen van Vught | Regina Coeli

Language Institute Regina Coeli is opgericht door de Zusters Kanunnikessen van de Heilige Augustinus in Vught. Zij maakten deel uit van een internationale onderwijscongregatie. Vanzelfsprekend stonden zij open voor andere culturen en talen.

Met overtuiging zetten zij zich in om mensen te helpen nieuwe talen te leren. Zij legden zo het fundament voor de Regina Coeli methode die ten grondslag ligt aan alle taaltrainingen die we bieden.

Ontdek Regina Coeli