Programma

Zaterdag 26 oktober

Happy days are here again. Zeker op 26 oktober, als oude tijden herleven en we onze bevrijding én vrijheid in het zonnetje zetten. Ondernemers, scholen, verenigingen, instellingen, DePetrus en vrijwilligers werken mee aan een aantrekkelijk feestprogramma voor jong en oud. Met muziek, optredens, activiteiten en attracties in de beste happy days traditie. Een bevrijdingsfeest anno nu, met de sfeer en smaak van toen. 

13.00 uur | ‘Happy Days’ herleven in het centrum

In ons centrum Vught beleeft u die hele zaterdagmiddag de nostalgische sfeer van de Bevrijdingsdagen. U waant zich terug in oktober 1944 en in de roes van de herwonnen vrijheid met muziek, optredens, activiteiten en attracties in de beste ‘happy days’ traditie.

Een greep uit de activiteiten voor jong of oud:
Bak je eigen Bevrijdingsbroodje, laat je schminken, je schoenen poetsen en swing op de bigband muziek uit de jaren veertig. Proef de gratis koffie en het popcorn en geniet van de oude militaire voertuigen. Vraag je opa of oma hoe je moet tollen en hoepelen en probeer het zelf ook. Beleef de indrukwekkende taptoe van de Vrijwillige Fanfare der Genie en breng een bezoek aan de voormalige schuilkelder van Slagerij van Leusden. En vergeet DePetrus niet met zijn fraaie tentoonstelling over oorlog en bevrijding in Vught.

17.30 uur | Lichtjesoptocht voor jong… en oud

Om 17.30 uur verzamelen we bij het station voor een bijzondere Lichtjesoptocht voor onze jeugd. Maar natuurlijk is iedereen welkom. Bij het licht van maar liefst 1.000 knijpkatten, voor elk kind is er één, nemen burgemeester Van de Mortel en de trommelaars van het Gilden je mee op de weg die van de verduistering van de bezetting naar het licht van de vrijheid leidt. De route loopt vanaf het station, via de Lambertustoren naar het Marktveld. Onderweg ervaar je in beeld en geluid hoe scholieren uitdrukking geven aan oorlog, vrede en vrijheid. Als we dichter bij het Marktveld – en de symbolische Bevrijding – komen, sluit de fanfare aan. Op het Marktveld onthullen we de prachtige Vrijheidsrok en vieren we de vrijheid met licht, dans en muziek en vooral met elkaar.

19.00 uur | ‘Smaakvol’ Bevrijdingsfeest op en rond het Marktveld

Om 19.00 uur eindigt de Lichtjesoptocht op het Marktveld. Daar onthullen we de prachtige, magistrale VrijheidsRock en staan de tafels gedekt voor een eenvoudig, maar smaakvol Bevrijdingsmaal. 1.000 Vughtenaren met een Maaltijdbon kunnen aanschuiven. Maar er is veel meer te doen op dit gezellige Bevrijdingsfeest en ook zonder maaltijdbon bent u er natuurlijk van harte welkom.

Wat is er te doen?
De kleurrijke Vrijheidsrok staat naast een speciaal podium dat ruimte biedt aan een afwisselend muziekprogramma voor iedereen. Met medewerking van Musical Intermezzo en onze eigen musicalster Wieneke Remmers, MusiCare, Harmonie Kunst en Vriendschap, My Generation en het Vughts Mannenkoor. Van klassieke meezingers tot prachtige luistermuziek, het komt allemaal aan bod. Om 21.00 uur sluiten we af met een prachtig collectief slotlied.